Leggyakoribb esetek autómentésben

Munkánk során, az alábbiakban felsorolt problémákkal találkozunk a leggyakrabban, amiért autómentés vagy autószállítás szolgáltatásunkat megrendelik az ügyfeleink. Blog bejegyzésünkben tanácsokkal is ellátjuk, hogy mire érdemes odafigyelni, vagy biztonsági szempontból alkalmazni, mielőtt megérkezik az autómentő vagy az autó szállító.

 

BEZÁRT AUTÓK - Autószállítás darus technikával

Előfordulnak olyan esetek, hogy a gépjárműnek elveszik a kulcsa. Nyáron sokszor van, hogy fürdőzés esetleg horgászat közben beleesik a Balatonba vagy a Dunába vagy csak simán letesszük valahol és ott felejtjük, vagy akár a zsebünkből kiesik. Nem ritka, hogy a kocsiban hagyott kulccsal zár le a központi zár, de csomagtartóba zárt kulcs miatt is hívták már az EFFI autómentőt.

Sajnos nem mindig van tartalék kulcsa az autóknak, ilyen esetekben darus autómentővel tudunk segíteni.

 

Nagyon fontos megemlítenünk, hogy elveszett kulcs esetén csak abban az esetben tudjuk vállalni a szállítást, ha a gépjármű az ügyfél nevén van és ezt igazolni is tudja!
Az alábbi okmányokat áll módunkba elfogadni: forgalmi vagy törzskönyv és persze fényképes igazolvány. Ilyen esetben a tulajdonosnak végig ott kell lennie a szállítás alatt, míg a szervizbe érünk.
Amennyiben valamelyik feltétel nem teljesül a szállítást nem tudjuk vállalni.

 

 

FELTÖRT AUTÓK - Autószállítás darus technikával

Sajnos előfordul, hogy a gépjárművet megpróbálják ellopni, vagy „csak” feltörik, hogy abból eltulajdonítsanak értékes vagy annak tűnő tárgyakat. Ilyenkor a tulajdonos viszonylag szerencsésnek mondhatja magát, hogy a tolvajnak nem sikerült az autót ténylegesen ellopni, azonban rettenetesen nagy bosszúságot és nagy anyagi kárt tudnak tenni az autóban.
Előfordul, hogy megrongálják a gyújtáskapcsolót és kormányzárat, ezáltal kormányozható a kerék, a váltó üresbe rakható és a kézifék oldható akkor elegendő a sima autómentő vagy a tréleres szállítás.

Abban az esetben, ha a gyújtáskapcsolót megrongálták és a kormányzár nincs oldott állapotban már nagyobb a probléma, ugyanis a kerék egy állásban áll fixen, azaz irányíthatatlan. Ekkor szükség van speciális darus autómentőre, amely emelve szállítja el a gépjárművet.

A korszerűbb autóknál a váltó és a kézifék nem manuális. Ez azt jelenti, hogy elektromosan old ki a kézifék és az automata váltó is. Amennyiben a gyújtáskapcsoló rongált állapotban van, nem tudjuk áram alá helyezni a gépjárművet, így oldhatatlanná válik és ezáltal a kerekek blokkolva vannak. Ebben az esetben is elkerülhetetlen a darus autómentő, hogy további sérülés nélkül a lehető leggyorsabban szervizbe tudjuk szállítani az autót.

 

Mielőtt autómentőt hívna fontos, hogy értesítse a rendőrséget. Addig ne nyúljunk az autóhoz, amíg a nyomozók a helyszínre nem értek és nem végeztek a munkájukkal.
A biztosítói ügyintézéshez elengedhetetlen a rendőrségi jegyzőkönyv!

 

MEGSZORULT VAGY KITÖRT FUTÓMŰ - Autószállítás darus technikával

Nagy problémát jelent, ha egy autónak megsérül a futóműve, kiszakad a helyéről vagy esetleg úgy megfeszül, hogy teljesen mozdíthatatlanná válik és még az út szélére sem lehet kitolni.
Ebben az esetben is készséggel és maximális szaktudással állunk az Önök rendelkezésére.

 

Kollégánkkal folytatott beszélgetésében feltétlenül jelezze ezt a problémát, hogy ne sima platós autómentőt küldjünk a helyszínre, hanem speciális darus autómentőt. A szakszerű szállítás csak ezekkel a járművekkel lehetséges. Ezzel kiküszöböljük a gépjármű további sérülését.

 

Vannak autómentősök, akik nem rendelkeznek darus autómentővel, ezért sima trélerrel érkeznek a helyszínre.
Az autó felvételekor azonban még több kárt okoznak, ami csak később a szervizben derül ki.
Mi is tudjuk, hogy olcsóbb egy sima platós autós szállítás, mint egy speciális darus mentés, de a végén a pluszba keletkezett kárt,
amit a nem szakszerű szállítás miatt keletkezett, a szerviz úgyis az ügyféllel fizetteti ki.

Tehát, ha futómű sérülése van a gépjárműnek feltétlenül a darus autómentést ajánljuk!

 

KORMÁNYZÁRBA SZORULT AUTÓK MENTÉSE  - Autószállítás darus technikával

Gyakran előforduló probléma, hogy a gyújtáskapcsolóba helyezett kulcs nem fordul el. Ezt tapasztalhatjuk, ha az autóban lévő elektromos gyújtáskapcsoló hibásodott meg, de előfordulhat, hogy a kulcs elektronikája okozza a problémát. Ezt sajnos a helyszínen nem, csak szervizben tudják megállapítani és orvosolni.

Ha a kulcs nem fordul el a gyújtáskapcsolóban, kormányzárból sem tudjuk oldani.

Mivel a kormányt nem tudjuk elforgatni, az első kerekek sem fordulnak el, fixen állnak. (Akár alátekert állapotban is.)
Ilyen esetben az autószállítást semmiképpen nem platós autómentővel vagy trélerrel végezzük, hanem darus autómentővel.
Cégünk gépkocsiparkja rendelkezik dupla tagos darus autóval, mely akár parkoló sorból is sérülésmentesen tudja kiemelni gépkocsiját, majd a szervizbe szállítani.